corvina sorbet (380x600)

Efter vinprovningar runt stan var vi några som möttes upp här för lite samtal, mat och avkoppling och det blev ett trevligt impulsbesök på nyöppnade Corvina Enoteca, Kornhamnstorg, Gamla stan. På menyn finns massor med smårätter och tilltugg såsom ostar och charkvaror men också trevliga varmrätter – det mesta i Italiensk stil. Vi tog in en omgång ost, en omgång lardo, lite rökt skinka, caponata, samt varsin omgång risotto. Allt mycket trevligt, väl utvalt och välgjort. Man ska heller inte missa deras sorbet smaksatt med corvinadruvan – mycket god!

risotto (552x600)

Att det finns många bra vinbarer och restauranger i Gamla Stan har liksom blivit en självklarhet, dock ligger många av dem på en relativt hög prisnivå (vilket kommer sig av synnerligen intressanta vinlistor & menyer). Till detta ska läggas de många turistfällorna – dyra och relativt ointressanta. Corvina Enoteca lägger sig betydligt över turistfällorna och lite under lyxkrogarna. Tittar man närmare på vinlistan är denna trevlig, intressant och ganska opretentiös (den kommer dock att växa) med viner på många olika druvor från olika länder. Priserna ligger på under 100:-/glaset och ca 350-950 :-/flaska.

Pittnauer Pitti 2011 (600x397)

Vi korkade upp ett Österrikiskt vin och Portugisiskt, bägge förhållandevis billiga men mycket trevliga sällskapsviner som också funderade bra till maten.

Niepoort (600x389)

Matsalen är inte stor men modern och känns luftig, med en kombination av saluhall, barhäng och lite modernt vardagsrum.

corvina (600x391)

Hur hittade jag hit, det kan sammanfattas med sociala medier – @vinambassadören – hade i några tweets de senaste veckorna berättat om att han fått ett nytt jobb, och restaurangen satte sig i bakhuvudet.

@vinambassadören (600x393)
@vinambassadören

Samlat intryck: det finns en del att jobba vidare på (och med bara en dag i drift är det inte så lustigt), men det mesta är redan på plats  så vi pratar mest finjusteringar. Man har trevlig personal, trevlig atmosfär, bra råvaror och god mat – detta är redan bra, bra kommer att bli bättre och det kommer att bli flera besök 🙂

Tillsammans med oss (mig och min sambo) var:

Vi hann också med ett besök och ett par öl på utmärkta the Flying Elk samt lite vin på underbara 19glas – en synnerligen trevlig kväll 🙂

botani (439x600)

Magnus Reuterdahl