Uppdatering 2020-04-11. 19glas har under påsken åreruppstått, kanske inte på tredje dagen men som soppkök. Var? På samma adress som förr. Peter hälsar er välkomna åter!

Vad är väl en kväll på slottet… Det var en gång… alla sagor har ett en början och ett slut så även denna. 19glas har förgyllt vinälskares vardag i 11 år och 5 månader. Jag har brukat säga att Stora Nygatan 19 var såväl mitt vardagsrum som arbetsrum.

Jag har spenderat många kvällar och förmiddagar där, ibland hela dagar. Många artiklar och blogginlägg har inspirerats av besök på 19glas, många andra har skrivits där. Det har varit ett givet ställe dit jag tagit vänner och kollegor för njuta vin och eller mat. Ikväll tog sagan slut.
Peter Benysson
Bilder från vårt sista besök och det sista vinet som avnjöts där av oss den 19/12-2019.

Ett stort (jättestort) tack till Peter Bennysson och alla som jobbat där: för utmärkt service, för nyfikenhet, kunnighet och inte minst välkomnande. Det har känts som man kommer till vänner. Lilla Nygatan 19 är en del av mitt DNA. Ni lämnar ett tomrum i Vinstockholm, trots alla ”nya” eller nygamla vinbarer.

Nu väntar vi på var ni återuppstår likt fågel Fenix. Jag hoppas det sker snart 🙂

En högst självisk förhoppning är att Peter hittar en lokal i eller mycket nära Bergshamra, men inser att det skulle vara katastrofalt för min ekonomi!

Magnus Reuterdahl