Uppdaterad 2015-01-31

Välkommen till Magnus Reuterdahls vinblogg

Magnus Reuterdahl cono surHej! Mitt namn är Magnus Reuterdahl. Kul att du hittat hit!

Jag är 41 år och bor tillsammans med min sambo i Solna, jobbar som arkeolog på Länsstyrelsen Östergötland och bor därför i veckorna i Linköping.

För närvarande skriver jag två gånger i veckan för DinVinguide.se och sitter med i redaktionen för Din Vinguide, varför jag är lite sämre på att skriva här. Målet är dock att jag ska publicera något varje vecka här också. Jag är medlem i Circle of wine writers och #winelover ambassadör samt skriver också för min engelska blogg Testimony of wine junkie. Tidigare har jag skrivit för BKWine Magazine.

Aqua vitae betecknar vanligen destillerade drycker och den här bloggen handlar i första hand handlar om vin, men för mig är vin livets vatten. Jag dricker också destillerade drycker, öl, saké, cider m.m. samt gillar god mat och restaurangbesök vilket också behandlas här lite då och då liksom annat jag tycker passar in.

Jag arbetar inte i restaurangbranschen eller med import av eller försäljning av vin. Jag skriver dock om vin och dryck och mat är mitt fritidsintresse, något som ger mig och min sambo (särbo) extra livskvalitet.

Mina kunskaper kommer från tidskrifter, böcker andra bloggar, hemsidor, vinprovningar, varuprover och genom att besöka mässor samt givetvis genom att köpa, dricka och njuta av vin hemma såväl som på restaurang. I länksamlingen kan du se några av de bloggar och hemsidor jag brukar frekventera i jakt på information eller inspiration.

Bakom kulisserna till bloggen finns min sambo (Anne), som är med och testar de flesta vinerna och ger värdefulla kommentarer både vad det gäller vinerna som innehållet i bloggen.

Angående reklam

Jag har inga reklamannonser här på bloggen, ibland dyker de dock upp i alla fall – dessa är automatiserade och kommer från wordpress.com och google – dvs jag kan inte påverka dem och får inget för dem heller (förutom från wordpress eftersom tjänsten är gratis).

Angående varuprover

Jag provar gärna ditt vin, din produkt eller läser din bok men jag garanterar inte att jag skriver om den. Observera att jag inte skriver om bag-in-box viner. Jag skriver om det som jag tycker är tillräckligt bra eller det som jag finner intressant. Bloggägaren (jag) får/tar inte betalt för detta. Vill du skicka ett varuprov eller bjuda in till sortimentsprovning.

Kontakt:

Kontakta mig via aquavitae@[delete_this]live.se eller via @reuterdahl på twitter eller via facebook.

Som sagt välkomna, lämna gärna en kommentar om det är något ni undrar över eller bara för att visa att ni varit här.

Med vänlig hälsning

Magnus Reuterdahl