Idag experimenterar vi med anka. Vi hittade inga ankägg idag, letar vidare nästa vecka! Istället får det bli fyllda anklår. Så idag har jag benat ur anklår för första gången och det gick bra!

Det ena kommer fyllas med anklever, dragon och parmaskinka, denna kommer serveras på ankfettsslungad grön sparris och med ank-consommé.

Den andra kommer fyllas med torkade körsbär, rostade pinjenötter och rödvinsinkokt rödlök. Serveras på en ljummen morotssallad med sockerärtor.

Vi får väl se hur det blir. En tanke är att servera den första med ett förlorat ankägg, provar nog med ett hönsägg ikväll!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi får se hur det blir! Det blev bra men några justeringar behövs. Vi behöver få skinnet att bli krispigare,  vi behöver få in något med lite sötma i den första och något med lite sälta i den andra. Det är dock inte så lätt som att kombinera de bägge. Jag funderar på lite äppelchutney till nummer ett och lite bacon till den andra. Här ska funderas lite…

Detta bildspel kräver JavaScript.