Ibland blir det långt mellan blogginläggen men nu kändes som att det var dags igen. Mest skriver jag nu på DinVinguide.se – kolla in det här. Där finns en nyare artikel om detta ämne: Restauranger och vinbarer i Lissabon, Portugal

Jag kom hem från Portugal för några dagar sedan med massor med bra vin- och matupplevelser. Så om du är på väg till Lissabon och vill ha lite tips kan du följa i mina fotspår.

Lisbon (600x395)

Vinbarer. Det finns många. Några är bra, många är ok och några är mindre bra. Den bästa vi hittade var i princip ett hål i väggen. Här finns ca 15 sittplatser, massor med bra vin och mycket trevlig personal och givetvis finns det något att tugga på också – skinka, ost med mera. Opretentiöst, trevligt och bra!

Garrafeira Alfaia 2

Namnet är Garrafeira Alfaia, adressen är Rua do Diário de Notícias 125.

Garrafeira Alfaia (600x398)

Restauranger

Min favorit när det kommer till restauranger är Taberna da Rua das Flores. Det är lite av ett hål i väggen med ett modernt kök med en fot i det traditionella. Kul, spännande och riktigt bra.

Restaurante Leão D’ Ouro vid Rossio, trevlig restaurang, bland annat bra kött.

Eleven, på toppen av parken ovanför Parque Eduardo VII, Fine dining med fantastisk utsikt. En stjärna guide Michelin.

Cervejaria Ramiro – ska inte missas om du vill ha skaldjur och fisk. Se till att prova percebes. Av. Almirante Reis, nº1.

Percebes, på svenska långhals (Pedunculata), är ett kräftdjur i gruppen rankfotingar. Långhalsarna ångkokas och serveras varma eller ljumna. Smaken liknar kräftor.
Percebes, på svenska långhals (Pedunculata), är ett kräftdjur i gruppen rankfotingar. Långhalsarna ångkokas och serveras varma eller ljumna. Smaken liknar kräftor.

I Oriente finns flera bra fiskrestauranger, en av dem är restaurante Senhor Peixe på Rua Pimenta 35. Det ligger ett par tre stycken på rad.

För lunch är Mercado da Ribeira riktigt trevligt, många små restauranger på en matmarknad. Här kan man äta såväl hamburgare, fisk, ostron och dricka bra viner.

Magnus Reuterdahl

Advertisements