Ibland är man lat men man vill fortfarande ha något som gott. Känner du igen dig? Det här är så enkelt att det nästan är skämmigt, men det är också grymt gott. Spagetti och blåmusslor.

Blåmusslor och spagetti 2

Man behöver ett nät med blåmusslor. Låt dom ligga någon timma i kallt vatten så de kan spotta ur sig sand och bös. Rengör dem och ta bort skägget. Se till att en friskt vitt vin med lite syra, gärna utan ek. Finhacka en halvkruka bladpersilja, tre vitlöksklyftor och en röd pepparfrukt. Stek upp detta på låg värme, det ska inte ta färg i lite bra olivolja, häll på 2 deciliter av vinet och pressa en citron, låt koka upp, lägg i blåmusslorna (se till att de stängda och oskadade) lägg på lock och låt koka i cirka 2-3 minuter. Lyft ur blåmusslorna och låt vätskan reducera ned några minuter.

Grovhacka resten av persiljan, riv lite skal från citron eller lime, och hacka en vitlöksklyfta.

Under tiden bör du ha satt på pastavatten och kokat spagettin. Lägg tillbaka blåmusslorna i pannan, häll på spagettin,rör runt och strö över persiljan, vitlöken och det rivna skalet. Sedan är det bara att servera.

Blåmusslor och spagetti

Så fixar den late schysst krubb en lördag! Bra vin ser man alltid till att ha till hands.

Popa vinho branco

Idag blev det ett vitt vin från Quinta do Pôpa, Douro, Portugal gjort på 40% viosinho, 20% cereal, 20% folgazão och 20% rabigato. Vinet heter kort och gott Pôpa 2013 vinho branco. Det är rent, friskt, lätt, bra syra, citrustoner och massor med mineraler. Det här är ett enkelt rakt vin som passar utmärkt till just skaldjur.

Magnus Reuterdahl