En av alla dessa fantastiska vinmänniskor jag träffat när jag rest Europa runt är Paul Truszkowski i Berlin. Vinnörd, vinälskar och mannen bakom Drunken Monday.de & winevibes.de.

Paul Truszkowski

Häromdagen kontaktade han mig om ett ett nytt sätt att dela julklappar, helt i tomtens tecken. Wichteln är det tyska ordet för den hemliga tomten. En jultradition där en grupp människor ger anonyma gåvor inom gruppen, varje person ge en gåva och få en av en annan i gruppen. Den person som köpt en present till en annan, i det hemliga Santa utbyte.

I detta fall är temat är vin, naturviner, viner från små vingårdar, viner för vinälskare. Viner tillverkad av människor med mycket passion för sitt hantverk, deras lokala kultur, smak & identitet. Därmed vill vi stödja små vinodlare som älskar ”handgjorda” viner lika mycket som vi gör. Om du älskar hantverks viner samt, vänligen gå med oss. I grund och botten, det är bara tanken att utbyta vin – med hela världen.

SANTAS-SLAY

Hur gör man? Man följer de fyra stegen på Winewichteln hemsida. Läs mer här! OBS – man måste anmäla sig innan den 8 december! Om jag gjort det? Givetvis!

Magnus Reuterdahl

Annonser