Om du är intresserad av portugisiska viner är detta ett riktigt bra event. På plats finns 40-50 vinmakare med sina viner. Bland dessa finns såväl stora som små och kända som okända producenter, från norr till söder. Så vill man få en bra bild av vad Portugal har att erbjuda en vinälskare är detta grymt. I går det av stapeln den 6 december i Lissabon, här ser ni några av de viner man kunde prova förra året.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu är detta inte som en vinmässa i Sverige, detta är såväl fest som en möjlighet att få information och prova viner. Här umgås man med varandra, har kul men också möjlighet att vara seriös. Givetvis är den stora mängden besökare från Portugal men det finns en internationell scen också med många av företrädarna från #winelover.

Patrick Farell MD MW and me at Adegga last year
Patrick Farell MD MW and me at Adegga last year

I år kan man bland annat träffa Luiz Alberto, #winelover nummer 1, Jim Budd från Circle of Wine Writers och #winelover, Fabien Laine och Roger Kolbu också med från början när #winelover skapades, Andre Riberinho en av skaparna av ADEGGA och #winelover och många flera.

Andre Riberinho  and Fabien Laine
Andre Riberinho and Fabien Laine

Givetvis finns såväl port som röda och vita viner och oftast en del mousserande också samt grym(t) mat.

The Three Little Pigs (641x800)

Så är du sugen på Portugal så är det dags att signa upp för en biljett till ADEGGA och en resa till Lissabon! Läs mer här! En fördel är att du också kan köpa med dig några flaskor hem! Som det står ovan, den 6 december är det dags, i Lissabon!

Adegga WineMarket Lisboa 2014   Adegga

Magnus Reuterdahl