Just nu är det fulltecknat på alla fronter, så tempot här på bloggen är lite långsammare än brukligt.

I eftermiddag bär det av till världsarvet Karlskrona. Något ska inmundigas vid framkomst (underförstått att SJ lyckas få oss dit i utlovad tid – tre byten lovar inte gott) så har någon tips på var man hitta schysst krubb och glas bra vin i den centrala delen av örlogsstaden emottages detta tacksamt.

Fick tips att Två Rum och Kök, S Smedjegatan 3, ska vara helt ok.

Jag borde kanske ha skrivit veckor då det nästa vecka bär norrut till Umeå – tar gärna emot tips på intressanta vintillhåll i björkarnas stad också.

Det blev lite middag på Clarion Hotel då det ingick i priset, helt ok, ett glas rött. Enkelt, lättdrucket, en liten aning sött, dock helt ok för att vara ett billigare rödtjut.

Luberon Syrah Grenache (739x800)

Jag hann också med ett par lokala öl från Carlskrona, en pilsner och en lager. Pilsnern är är ren och fräsch men kanske lite tunn, skulle gärna ha ett stänk mer beska, dock en fin törstsläckare vilket inte är illa det, dvs sommaröl! Carlskrona mörk lager är inte riktigt min typ av öl, fruktig med en lite jordig ton som drar åt det lite skitiga hållet, lätt kryddig och brödig med lite kakaobönor. Det jag saknar är en dos syra för balans, ölet blir lite för platt och baktungt.

Carlskrona Pilsner lager (764x800)

Magnus Reuterdahl

Annonser