Nu är det bara en vecka kvar till Korvfestivalen 2014. Lördag och söndag 29–30 mars 2014 smäller det på Annexet, Globen Arena, Stockholm.

Gattimondo salami

korvTotalt kommer ett 80-tal utställare att visa upp sina produkter, som man kan både smaka på och köpa. Man kan också se Sveriges bästa kockar duellerar med sina godaste korvrätter, årets korvprofil utses och se årets korvkrog presenteras, få lära sig om korvetikett av Magdalena Ribbing, Jens Dolk talar om dryckesval till korvrätter och charkuterimästarna presenterar klassiska korvar och mycket mer.

Jullunch4

korv2

Så gillar du wurst är det på Annexet i Stockholm man ska vara nästa helg – det kommer jag vara!

Jag undrar dock om det kommer finnas klassisk svensk korv som svarterkorv, viterkorv, smalakorv eller spinkakorv? Tja, vill du veta mer om dessa klassiska svenska korvar eller hur man fnaskar en gris, vad en grisabyssja är, hur man böstar kött eller vad hubollskött är så kan du läsa inlägget Om grisar, slakt och mat på landsbygden förr.

Magnus Reuterdahl