Finns det hopp om vin utanför vintriangeln, dvs Gamla Stan, Stockholm. Ja! Idag var jag på the Champagne bar by Richard Juhlin – och här flödar bubblornas bubbel.

the champagne bar by Richard Juhlin (504x559)

Om du gillar champagne vet du vem Rikard Juhlin är – en av världens främsta champagnekännare, kanske den främsta! Nu har han nyöppnat sin champagnebar. Sedan september är den nya adressen Norrlandsgatan, Mood Stockholm, en trappa upp.

Rickard Juhlin & Björnstierne Antonson
Rickard Juhlin & Björnstierne Antonson

Björnstierne Antonson, sommelier, skribent och livsnjutare bjöd tillsammans med Rickard Juhlin in till att prova unika bubblor på fredagseftermiddagen – och vilka bubblor sedan – till toner spisade av Alf Tumble musik.

champagne methusalem (600x800)

Det är inte varje dag man öppnar upp en methusalem flaska (6 liter), i detta fall Comtes de Champagne Blanc de Blancs Tattinger 2004. En av 50 flaskor tappade på methusalem! Det här är en fantastisk champagne, fin frukt, frisk, elegant, lång – bara att njuta!

Comtes de Champagne Blanc de Blancs Tattinger 2004 (800x800)

Därefter öppnades en riktig udda fågel; endast 1500 flaskor gjorda, första årgången av vinet, alla flaskor görs på magnum eller större: Champagne Boërl Kroff 1995 Magnum. Komplex, nötig, nougat, champinjoner, fin frukt, elegant, lång och riktigt bra!

Champagne Boerl Kroff 1995 (800x800)

Till sist öppnades också lillebror; Champagne Boërl Kroff B 2003. Fantastisk mousse, perfekta bubblor, charmig, precis och elegant!

B de Boerl Kroff Champagne 2003 (800x689)

Kan en helg börja mycket bättre än så här? Vill du också börja helgen i stil kan jag varmt rekommendera ett besök. Än så länge har man öppet på fredagar, 16.00-21.00 och man har alltid ett stort utbud av champagne i flaska eller på glas. Några finns där alltid medan vissa byts ut med några veckors mellanrum så att det alltid finns något nytt och spännande att prova.

Magnus Reuterdahl