Lite oväntat kommer kommer Eskil Erlandsson (C) med ett utspel om gårdsförsäljning. Han säger att man kommer lägga fram ett förslag om att gårdsförsäljning ska tillåtas i tre försökslän. Gärna med början på nästa mandatperiod.

– Vi föreslår nu ett pilotprojekt för att se hur det här utvecklas och då i tre län. Förslagsvis Skåne, Sörmland och Gotland. Och de här försöken kan pågå ett år eller två så får vi se hur det utvecklas, säger Eskil Erlandsson.

Frågan är dock om det är förankrat i Alliansen: Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) skriver på Twitter att hon är ”förvånad över C:s utspel om försök med gårdsförsäljning. Alliansen har konstaterat att det strider mot försäljningsmonopolet”.

Den som lever får se, men alkoholpolitiken ser ut att kunna komma upp på den politiska agendan under supervalåret 2014! Det kan också vara en plattform att vinna röster på för lågprocentare! Erlands utspel finns att se och läsa om här.

Personligen är jag för, men det tror jag de flesta som hänger här förstår! Jag tror detta är det enda sättet för turister att få del av svenska viner, att få igång en riktig turism kring svenskt vin, att få svenskar att få upp ögonen på det svenska vinet och en fullt naturlig väg att gå – vi är en del av Europa, låt också våra vinbönder vara det!

Magnus Reuterdahl

Annonser