Efter två helger av firande är det dags att återgå till någon form av vardag, här betyder det att det är dags för ett varuprov och vad passar väl bättre än ett vardagsvin? Tryffelsvinet skickade en flaska från Villa Marina Rosso Conero 2010 från vingården Antichi Poderi i Marche, Italien till mig för ett tag sedan.

Villa Marina Rosso Conero 2010

Vinet kommer från Marche, en vinregion i östnordöstra delen av den mellersta delen av Italien. Detta är kanske inte den mest kända av de italienska vinregionerna men man gör en hel del bra intressant vin. Den aktuella appellationen i detta fall är Rosso Conero som ligger i den centrala delen av Marche lite söder om Ancona, nära havet. Vingårdarna ligger samlade på kring berget Conero på jordar med mycket kalksten och den vanligaste druvan är montepulciano, vilken är en av Italiens mest odlade röda druvor efter sangiovese. För att vinet ska få kallas Rosso Conero ska minst 85 % vara gjort av montepulciano, blandar man det med något är det vanligen just sangiovese.

Villa Marina Rosso Conero 2010 är gjort på 100% montepulciano.

Ganska mycket frukt, en hel del körsbär, lite plommon och mörka bär och ganska mjuka lite runda tanniner. I avslutet finns en lätt kryddighet med inslag av kakao. Det här är ett enkelt riktigt bra vardagsvin som funkar till pastan, pizzan eller köttbullarna, välgjort och med personlighet. Ett sådant där vin som är bra att hemma för tillfället att man blir sugen på ett glas vin eller två på måndagen, tisdagen, onsdagen eller torsdagen!

Så där då är man igång igen efter ett par dagars bloggstiltje 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser