Det har varit ett konstigt veckoslut, nästa helg fyller jag 40 så förberedelserna är i full gång och mitt upp i det blev min far dålig och fick rusas med pling-plong taxi till sjukan, som tur var gick det bra – men det väcker tankar. Man ska passa på att njuta när man kan och man ska se till att omge sig med goda vänner! Ett 40-års firande är en utmärkt ursäkt att göra just detta.

Någonstans i detta fejjande och förberedande kom jag dock på att lunch är nödvändigt. En snabb koll gav till handen att jag hade några lättrökta bröstfiléer från utmärkta Bjärefågel (vill man ha riktigt bra och smakrik kyckling är deras riktigt bra), lite purjolök, lök, vitlök och tomater. Det fick bli en krämig kyckling pasta!

Bjärefågel rökt kyckling (539x800)

Paprika (592x800)En bit finhackad purjolök, en halv finhackad gul lök, två små vitlöksklyftor finhackade, en halv röd paprika och 7-8 små tomater, tärnade åkte ned i stekpannan tillsammans med lite smör och frästes mjuka. Därefter tillsatte jag lite vitt vin och lite kycklingfond och lät det hela koka ihop och rörde sedan ned en halv burk crème fraiche och lite vatten och lät sjuda en stund.

Under tiden hade jag kokat lite pasta och skurit ned kycklingen i mindre bitar. Rör ned kyckling häll på pastan och rör runt, krydda med lite färska eller torkade örter och servera – satt som en smäck!

tomat purjolök lök (800x600)

Nu tillbaka till fixandet och tricksandet!

Ha en trevlig helg

Magnus Reuterdahl

Annonser