Lördag, nästan insnöad, behov av social interaktion. Vi begav oss ned på stan för ett glas vin eller två.

Restaurang Jonas (800x475)
Silence i golden och här priset för denna per glas 🙂

En av våra vänner @GastonVin har bytt arbetsgivare, från Gamla Stan till Kungsholmen, från 19glas till Restaurang Jonas.  Vi bestämde att det var hög tid för ett besök och gjorde slag i saken.

Domaine Jones 2011 Grenache (800x782)

Notera att som den vinnörd jag är blev det blott vin, nästa gång blir det också mat! Jag gillade såväl lokalen som stämningen och dofterna gjorde mig hungrig! Ett extra plus för mycket trevlig och uppmärksam personal.

lOctavin Dura Bella (652x800)

När det kommer till vin ögnade jag igenom deras vinlista lite snabbt, det finns mycket kul att botanisera mellan, en hel del till bra pris och en hel del i kul årgångar. Priserna varierar från ca 500-600 kr flaskan upp till omkring 30000. Extra plus på utbudet av champagne, det finns en del kul bourgogne och bordeaux men också en hel del annat från olika delar av världen.

Alexandre Jouveaux (726x800) (2)

Som kan ses på bilderna ovan och nedan blev det dock naturviner/bioviner för oss, alla mycket bra (rekommenderas), några nya andra gamla favoriter. Man ska dock inte se dessa representativa för vinlistan som helhet, majoriteten av vinerna på vinlistan är traditionella – men som kan ses med en god mix av annat.

Julie Balagny (774x800)

Vi kommer tillbaks.

Magnus Reuterdahl

Annonser