adegga wine Market 2013 (800x350)

I lördags var jag på vinmässa i Lissabon, Portugal, arrangerad av Adegga. Bakom Adgga står ett antal portugisiska vinälskare; Andre Riberinho, André Cid Proença och Daniel Matos. Tillsammans med dem arbetar fruar, flickvänner, släktingar och vänner inklusive mig själv och ett gäng vinälskare 🙂 (vad gör man inte för vin och vänner)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Adegga kör den typ av vinmässa som jag skulle vilja se i Sverige, men troligen inte kommer få se på många år. Adegga jobbar med en modell som inte kan fungera förrän monopolet faller då man också säljer vin, blir det problematiskt med vår lagstiftning men kan ju hoppas på att de tar konceptet till Danmark. Tanken är att du kan möta vinmakaren eller andra från vineriet, att de visar upp sina viner och att du sedan kan köpa dem, att skapa kontaktytor på ett enkelt och rättframt sätt.

För att du ska kunna få den fulla upplevelsen ser man också till att ha mat så att du kan prova viner till detta också. Man lyckas få till en uppslupen stämningen med massor med bra vin och det är ju huvudsaken, att ha kul, att kunna prova bra vin och ha en trevlig kväll. Några av dessa viner ser du i detta bildspel.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Till detta kommer att Lissabon är en riktigt trevlig stad, med massor med god mat och gott vin – till för svenska förhållande mycket fördelaktiga priser. Jag återkommer till lite tankar kring vinerna  framöver.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta är ett bra sätt att få en crash-course rörande Portugiskiskt vin och vinmakande samt skaffa kontakter i vinlandet Portugal – ett land som har mängder av kvalitativa viner till mycket bra priser. Ett av de riktiga fyndländerna när det kommer till just vin.

Magnus reuterdahl and Patrick Farrell

Magnus Reuterdahl

Annonser