Jag tror att jag nämnt det förut, jag gillar böcker, kokböcker, böcker om vin, böcker om geografi och historia. Böcker som tar mig med på en resa i smak och kultur. På senaste vin möter mat fick jag med mig boken: Stars shining on Cape Town and the winelands skriven av Maja Berthas (kollega från DinVinguide), Russel Wasserfall, Dan Lystedt, Einar Juell, Magnus Sjøberg, Leif Sollie, Sverre Bjørnsen, Sahra Schafer och Mia Mortensson (2012).

Stars shining on Cape Town

Jag har inte varit i Kapstaden eller Sydafrika, men det är inte utan att man blir sugen. Böcker tar en bit på vägen, vin hjälper till liksom mat och det här boken ger lite av varje. Den ger inspiration och reslusta men också möjligheten att uppleva lite sydafrikansk kultur i mitt eget vardagsrum genom recept och vintips.

Man leds med hjälp av bilder genom Kapstadens traditionella Braai-rätter, dvs grillrätter, till street food och restaurangtips, Rainbow food, desserter och kakor samt till slut en hel del recept. Mitt i detta det kanske viktigaste av allt vinets värld. Ett antal vinerier presenteras, detta är på inget sätt en komplett guide till Sydafrikas vin – för det rekommenderas Platters South African wines – men väl en introduktion till flera intressanta vinmakare.

På det stora hela en trevlig bok om matens och vinets Kapstaden och Sydafrika som får åtminstone mig att drömma mig bort…

God natt!

Magnus Reuterdahl

Boken fick jag i samband med Vin möter mat

Annonser