Igår var det jurymöte inför Matbloggspriset med mat vin och givetvis en långa debatter om vilka bloggar som skulle kunna tänkas vara aktuella i olika kategorier och varför. Låt oss säga så här – det är inte lätt och det är många viljor och smaker som ska samsas 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var dock ett riktigt bra möte där många intressanta bloggar lyftes fram och några kandidater började utkristalliseras – kul 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

En av de kategorier som kanske väcker mest känslor och framförallt engagemang är Folkets val. Vi har redan fått in massor med nomineringar men vill ha in ännu fler – du kan nominera fram till och med den den 18:e oktober – gör det här!

Nytt för år är hur omröstningen kommer att fungera, i år kommer denna ske via SMS. Tanken med detta är kunna använda priset och vårt engagemang till att hjälpa andra. Matbloggspriset har bestämt att pengarna från omröstningen kommer att gå till Stockholms Stadsmissions verksamhet Unga Station, läs mer här. SMS:en kommer att kosta 10 kronor (+ samtalsavgift), 10 kr kommer att gå till Stockholms stadsmission.

Sandra Axell på Stadsmissionen säger: vi möter familjer som är i akut behov av stöd till mat, särskilt över julhelgen. Därför tycker vi att samarbetet med just Matbloggspriset är fantastiskt och hoppas att folk röstar flera gånger på sina favoriter. Vi är helt beroende av den här typen av engagemang för att kunna ge den hjälp de här familjerna behöver. 250 kronor räcker till en matcheck och till en godare jul för en familj.

Omröstningen med SMS kommer vara öppen från den 18 oktober-3 november fram till kl 24.00 och då kan man lämna sin röst på de 10 bloggarna som fått mest nomineringar. Mer information om omröstningen finns här och i pressmeddelandet. Priset kommer att delas ut på mässan Mitt Kök i Stockholm den 7 november klockan 14.

Mer om matbloggspriset hittar du nedan

Hashtags i sociala medier: 

#matbloggspriset #matblogg2013

På webben:

Matbloggsprisets hemsida: http://matbloggspriset.se

Följ matbloggspriset på:

Facebook:  Facebook.com/matbloggspriset
Twitter:  @matbloggspriset
Instagam:  Instagram.com/matbloggspriset

Magnus Reuterdahl

Annonser