Det parafraserade uttrycket kommer från filmen Casablanca, men som det flesta vet är citatet Play it again, Sam inte rätt utan det ska vara Play it, Sam – play as Time goes by!

Punto Nino (385x600)

Hur kom jag att tänka på Casablanca? För ett par dagar sedan fick jag ett varuprov från Prime Wine Sweden AB, en flaska Punto Niño Reserva Pinot Noir 2011 från Valle de Casablanca, Chile.

Valle de Casablanca eller Casablanca dalen är en region i Chile cirka 10 mil nordväst om huvudstaden Santiago. I regionen odlas främst vita druvor såsom sauvignon blanc, viognier, gewurztraminer, riesling och chardonnay men också en del pinot noir. För att ligga i Chile, och nära ekvatorn, är dalgången förhållandevis sval på grund av svala havsvindar som ger morgondimma och större molntäcke än på många andra ställen.

punto Nino Pinot Noir Reserve 2012 (600x438)

Punto Niño Reserva Pinot Noir 2012, Casablanca, Chile 

Vinet är ungt, det får initialt nästan en saftton, med en lite varm fruktighet med inslag av blåbär, jordgubbar och hallon. Sötman och värmen, kylan i området till trots, i frukten ger en nya världen-pinot med lite sting i avslutet med tydliga peppartoner. Ett enkelt och bra vardagsvin, i första hand att dricka tillsammans med mat.

Magnus Reuterdahl