Jag erkänner jag ligger efter, lata sommardagar har inverkat negativt på min bloggdisciplin, nu ska det bli bättring! Det är dags att bli av med bloggskulder så här kommer den första.

I juni åkte #vintweetupSthlm på resa till Skåne. Några inlägg har det blivit men ett gäng återstår; läs om Helsingborgs bryggeri här, om vinprovning hos Winefinder här och om besök hos Vikentomater här.

Höganäs saluhall2 (600x459)

HöganäskrusEfter detta åt vi lunch på och besökte Höganäs saluhall i Höganäs – där vi hade vårt högkvarter på Höganäs hotell & vandrarhem. Saluhallen ligger i en gammal industribyggnad där man tillverkade de kända höganäskrusen öppnade man 2012 Höganäs saluhall. Inne byggnaden kan man gå in i de gamla ugnarna, man kan handla närproducerade livsmedel från Kullabygden samt kläder, möbler och heminredning med mera.

Höganäs saluhall4 (600x443)

Höganäs saluhall5_600

Saluhallen är ung men har massor med potential och en hel del charm. I matdelen finns en trevlig och bra chark och köttdisk, ett bra bageri, gott om fina grönsaker, rotfrukter och kryddor men man skulle behöva bygga ut fiskdisken en aning. Ett problem är att denna del ligger lite undangömd och man får leta efter den. Den skulle behöva lyftas fram,. detta är dock något som de planerar att göra.

Höganäs saluhall6_600

På övre plan är en riktigt trevlig och luftig restaurangdel, vi åt deras lunch, för dagen en paella, som var riktigt trevlig.

Höganäs saluhall7 (600x398)

Höganäs saluhall är väl värt en omväg om är i närheten, för lunch, middag eller lite inhandling till detsamma.

Höganäs saluhall3 (600x389)

Magnus Reuterdahl