Har årets intressantaste vinbok släppts? Möjligen! Efter en lång veckan med politik i bakfickan kändes det riktigt trevligt med ett recensionsexemplar av en ny vinbok: Vin av Filip Verheyden i översättning av Anders Öhman.

Filip Verheyden Vin (589x600)

Utan att ha läst boken så har den redan vunnit några +poäng hos mig – den är estetiskt snygg, den innehåller snygga bilder och är skriven av intressanta författare. Förutom Filip Verheyden är också Fiona Morrisson MW (Master of wine) och Romana Echensperger inblandade. Vem är då dessa?

Filip Verheyden är redaktör och grundare för en av världens bästa och mest intressanta vintidningar: TONG Magazine.

Fiona Morrisson äger och driver, tillsammans med sin make Jacques Thienpont, den fantastiska vinegendomen Le Pin i Pomerol och master of wine sedan 1994.

Romana Echensperger är sommelier, hon har bland annat utsetts till Berlins bästa sommelier, och arbetar på sin master of wine.

Översättaren Anders Öhman förutsätter jag att ni vet vem det är, om inte kan ni läsa mer om honom på hans blogg Öhmans mat och vin!

I veckan tänker jag sätta mig ned och sträck- och närläsa den, givetvis med ett glas bra vin som kompanjon. Kommentarer om boken kommer under veckan här på bloggen.

Magnus Reuterdahl