Det har blivit allt vanligare för oss att gå ut och äta lördagslunch. Det finns många som har prisvärda två eller tre rätters lunch. Idag blev det 19glas i Gamla stan.

På menyn stod kall spenatsoppa med fänkål och fransk creme fraiche. En perfekt sommarsoppa, sval, fräsch med en hint av fänkål och fin krämighet från creme fraichen.

spenatsoppa2 (600x494)

Därefter blev det lite tilltugg i form av lufttorkad korv och skinka…

Tilltugg (581x600)

…innan det var dags för konfiterat anklår och sanda-ägg. Mycket bra, och med något som jag kommit att förknippa med Olle Tagesson – fantastiska bönor som bara smälter i munnen!

Konfiterat anklår (450x600)

Till detta en trevlig sauvignon blanc, ofiltrerad, från Touraine Thésée, 2009, appalation Touraine, Loire, Frankrike. Friskt med inslag av äppelskal, gula vaxiga äpplen, en aning äppelskruty, vita blommor och citrus. Friskt och trevligt sommarvin 🙂

Touraine Thesee sauvignon blanc 2009 (479x600)

Magnus Reuterdahl

Annonser