Boursin (600x330)Idag är det varmt, så där riktigt sommarvarmt och lite kvavt, åtminstone hemma hos mig. Sådana dagar blir jag sällan så där vrålhungrig utan vill ha något lite lättare så det får bli zucchinisoppa, Soupe de Courgettes a la boursin, läs receptet här!

zucchini 2 (600x399)

Likaledes vill man ha något fräscht och svalt att dricka och då passar det bra att prova ett nyinkommet varuprov från Primewine; Graham Beck brut rosé. Ett mousserande vin från Western Cape, Sydafrika, gjort på 50% pinot noir och 50% chardonnay. 

Graham Beck brut rosé

Inledningsvis känns det en liten aning för torrt med en lite för tuff mousse som ger ett lite obalanserat intryck, ett plus är dock att sötman är relativt låg. Möjligen var vinet dock en aning för kallt inledningsvis, för efter en stund i glaset känns det betydligt trevligare och mer balanserat. Under moussen, som mjuknar efter ett litet tag, kommer en trevlig snygg fruktighet med inslag av skogshallon, mandarin och blodgrape. Just den där lilla beska och syrliga tonen i avslutet samt en precis lagom sötma ger vinet såväl en viss komplexitet som elegans. Slutintrycket är att detta är ett riktigt trevlig sommarbubbel, ganska enkelt och utmärkt till bufféer och grillad fågel eller fisk. Det passade också utmärkt till ovannämnda soppa 🙂

Vinet finns på beställningssortimentet.

Magnus Reuterdahl

Annonser