MinutyI söndags gick det av stapeln: Vin möter mat! Ett event där kockar, sommelierer, journalister, bloggare och pr-människor fick möjlighet att mötas, samtala, laga mat och dricka vin tillsammans på restaurang Syster och bror. 30 personer, 5 rätter och 10 viner i en salig blandning.

Det är lite av en ögonöppnare att stå i restaurangkök, att omvandla kunskaper att laga för 2-6 personer till 30, att snabbt komma på vad man ska göra och framför allt att hitta. Det är bara att vara ödmjuk och inse man är långt från en kock, snarare är man matvan 🙂

grönsaker

Mitt lag leddes av Anders Levén som med säker hand ledde vägen till en riktigt trevlig rätt. Huvudingrediensen var hälleflundra, till vilken vi gjorde en smörsås med nässlor, körvel  och dill – toppat med krispig bacon och flankerad av gul- och rödbetor samt miniblomkål. I laget var också Ylva Vitrovic och Tatjana Varnica. Mycket trevligt! 

Lag Hälleflundra, foto ©@vinmotermat.
Lag Hälleflundra, foto ©@vinmotermat.

Vinerna på hyllan idag var Chateau Minuty Rosé, Foppiano Vineyards Petite sirah, Crozes Hermitage Cave de TainSimonsig Chardonnay, Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay Albert Bichot, Leth Grüner Veltliner, Kanonkop Kabinette, Meerlust 2008 Rubicon, Villa Marina Rosso Conero och Crozes Hermitage från Cave de Tain (som vi serverade till Hälleflundran) samt Pineau de Laborie.

En trevlig samling viner från olika håll i världen, gjorda på olika druvor och i lite olika prisklasser. Kombination av Crozes-Hermitage och hälleflundra samt en örtigt syrlig sås funkade riktigt bra 🙂

kreativitet

Stort tack till lagmedlemmar och alla trevliga nya bekantskaper, till alla som sponsrat evenemanget (kolla här) och givetvis till Fredrik Schelin och Karoline Nordenfors för arrangemang!

Fredrik Schelin

Ber om ursäkt för bilderna – men hade missat att ladda kameran så mobilen fick duga!

Husets vin har skrivit om kvällen här!

Anette Rosvall skriver om kvällen här!

Man kan bevittna evenemanget i sin helhet (nästan) via Bambuser, undertecknad babblar vid 1:04:20 och 4:08:05. Anders Levén pratar om vår rätt vid 3:55:00.

Vinn en goodiebag från eventet – läs mer på Vardag med Nordenfors

Magnus Reuterdahl

Annonser