Jag har skrivit om Franz Schneider och hans Artisan wines från Österrike bland annat här, här, här och här.

Artisan rosé

Jag har träffat Franz vid några tillfällen, första gången i samband med EWBC i Österrike 2010 och förra sommaren besökte vi hans vineri i Halbturn, Burgenland lite utanför Wien.

Artisan Franz Schneider
Franz Schneider

Franz viner tillhör våra favoriter och har funnits som husvin hemma hos oss sedan ett par år tillbaka. Det jag tycker är kul med Franz och hans viner är att utan att göra avkall på kvalitet och hantverkskänsla lyckas producera såväl enklare mycket druvtypiska viner som viner på en högre nivå. De enklare kallas Pure och görs på druvor som sauvignon blanc, zweigelt, sankt laurent och welchriesling med flera samt som en rosé.

Artisan wines Pure Sauvignon Blanc

De lite dyrare är ett rött och ett vitt benämnt Halbturn och the Artisan. I dessa viner blandas elegans, nyfikenhetslusta och komplexitet. Välgjorda viner med massor med personlighet och charm.

 Artisan wines halbturn red 2008

Handlavin.se importerar och säljer Artisans viner i Sverige sedan ett drygt år tillbaka och i år har han fått Franz att komma till Stockholm för provningar och Österrikiska vindagen.

Artisan 7

Du kan träffa Franz och prova hans viner på Österrikiska vindagen 5 mars, beställ biljetter här.

Men det finns också möjlighet till att träffa honom på måndag den 4 mars:

Måndag 4 mars klockan 18.30 i Handlavin/TeamWinemasters vinkällare på Vasastan för allmänheten – beställ din plats här.

Måndag 4 mars 13.30-16.30 för dig som bloggar, är skribent eller journalist håller Peder Molin en öppen pressprovning i Handlavins lokaler på Vasastan från  vid intresse kontakta Peder via mail eller telefon för mer info (följ länken för mailadress och telefon-nummer).

Artisan 4

Hoppas vi ses där!

Magnus Reuterdahl

Annonser