Som flera av er vet jobbar jag som arkeolog, vad ni kanske inte vet är att en av mina specialiseringar är osteoarkeologi (benlära för arkeologer). Detta är något jag ganska sällan har nytta av i mitt vinnörderi men ibland när det kommer till matlagning. I några fall har det också avslöjat ingredienser man inte velat veta att man ätit (läs i Kina äter man…).

Från det ena till det andra – man ska inte handla med ögonen, dock vill man det ibland i alla fall. Kändisviner är en sådan sak man ska handla med ögonen – är du ett fan köp flaskan ställ den i hyllan och skit i att dricka den så slipper du bli besviken. Jag har dock aldrig lyckats förstå vad rosé och Motörhead gemensamt!

Så vad finns det för koppling mellan dryck och arkeologi och osteologi?

Crystal head vodka

Som arkeolog och osteolog vill jag ha denna i mitt barskåp. Helst vill jag ha 1,75 liters flaskan som i det närmaste ska ha samma storlek som en riktig skalle.

Är den god? Inte aning och oavsett vilket vill jag ha den – bara för att! Till det är jag säker på att Indiana Jones hellre skulle hittat denna än manuset till kristalldödskallens rike. Det var bättre förr – som så ofta när det kommer till re-maker och uppföljare!

Magnus Reuterdahl

Ps. Normalt skriver jag inte produkter jag inte provat men denna gång är det mer flaskan jag vill åt än innehållet så då får det gå an. Ds.

Annonser