Ibland har man tur, man är på rätt plats vid rätt tillfälle – så var det igår för dem som kom till #vintweetupSthlmGrodan Grev Ture vinbar. Du kanske inte har hört talas om #vintweetupSthlm, igår körde vi för första gången i år och för femte gången sedan vi började. Det hela går ut på att folk som twittrar om vin träffas på lämplig lokal för att mötas, dricka vin och ha kul. Det hela arrangeras av mig och @AnnaTorndahl – vill du veta mer är du välkommen att följa @VintweetupSthlm eller läsa mer på vår blogg.

1 Grodan vinbar

Varför var vi då så tursamma? Denna gång hade Grodan ställt sin vinbar till förfogande och vi lät dem plocka ihop ett kul paket för en fastlagd summa och några av vinerna var inte bara bra utan också synnerligen intressanta.

9 Chateau D'Issan 1983 Margaux Bordeaux Frankrike

8 Vigne de L'enfant Jesus 1982 Bourgogne Frankrike

Dom två viner som verkligen stod visar också på att det finns kul saker i Grodans vinkällare eller vad sägs om: Vigne de L’enfant Jesus 1982, Bourgogne, Frankrike och Chateau D’Issan 1983, Margaux, Bordeaux, Frankrike.

 Jag tog inga noter men bägge vinerna var intressanta på grund av en motsats, där 1982 års bourgogne nästan var brun och smakerna definitivt mogna. Trots ett uppenbart förfall om man tittar på frukt och färg hålls vinet uppe av en snygg syra och där finns fortfarande spår av blommor, persika och röda bär. Jag tycker denna är fantastisk men det är inte ett vin för alla. Bordeaux vinet från 1983 var istället ung och frisk och kan sannolikt ligga i 10-15 år till utan problem. Jag hade inte gissat på 80-tal och knappt 90-tal heller men efter hand finner man vissa mogna toner i avslutet. Bra balans, fin frukt, elegans – härlig.

Man planerar att öppna Grodans vinbar den 25 februari, vinkällaren är dock att tillgänglig i restaurangen, och jag tror att detta kan bli ett riktigt trevligt vinhäng. Trevlig miljö, bra vinkällare och en bra sommelier – behöver man så mycket mer?

Magnus Reuterdahl – @reuterdahl på twitter

 

Annonser