Nytt år, nya förhoppningar, nya utmaningar men först några minnesbilder över nyårsafton 2012. Vi stod för vinet, eller rättare sagt majoriteten av vinet – det letade sig in ytterligare ett par flaskor – och vår värd för maten.

Nyårsmat





Vi började med en utmärkt Gosset Grand millésime 2000 till snittar, laxmousse på bröd, haloumi med bacon och äpple och chips på västerbottenost.

Gosset Grand Millesime 2000

Steak Diane

Därefter blev det steak Diane tillsammans med Annata 2006 M Marengo Barolo och Montelciego Reserva 2006.

Steak Diane 2

Annata 2006 M Marengo Barolo

Barolon var riktigt trevlig och blommade ut tillsammans med den gräddiga såsen, Montelciego var också trevlig, lite mer rustik och klassisk Rioja.

Montelciego Reserva 2006

Därefter blev det spel, samtal och vila tillsammans med en flaska Artisan Halbturn white 2009.

Artisan halbturn white

Till efterrätten blev det Ben Ryé, trots regn och rusk utanför för detta vin med sig en liten bit av ett soldränkt Pantelleria och värmer upp.

Ben Ryé 2009

Till nyåret blev det en ny bekantskap från champagne Champagne de saint gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blanc, vid det här laget var gommen trött, men jag upplevde det som att syran var lite skarp, men absolut god nog att skåla in det nya året med. Ska ge det en andra, ärlig chans, vid tillfälle.

Champagne de saint gall

God fortsättning

Magnus Reuterdahl

 

 

 

 

 

 

 

Annonser