För en tid sedan var jag på Sicilien och Etna, läs mer här, här, här och här (mer är dessutom på G), och fick mängder med trevliga upplevelser. I det sammanhanget var det kul att notera att the Wine company skickat ett varuprov från Sicilien som är både prisvärt och trevligt – ett riktigt bra instegsvin till en av Siciliens signumdruvor Nerello Mascarlese.

Il passo från Vineti Zabu 2011

Här finns mörk frukt, syra och tanniner inneslutna i en fin silkig förpackning, bigaråer, en liten aning björnbär och mogna plommon, varm sten, kaffe samt lite jord – så där lite höstigt. Det är välbalanserat, mjukt, tätt men kraftfullt, kryddigt och med en fin mineralbas och har en mycket snygg lättgillad sötma. Som sällskapsvin eller till mat, gärna grytor på till exempel kani eller rådjur. Gillar du detta har du en spännande vinresa framför dig med betydligt tuffare och ruffigare viner i samma stil, detta är dock inte på något sätt ointressant men lite mer tillrättalagt än till exempel etna-viner – men mycket gott! Köp och njut av en lien bit av Sicilien i höst!

Till det vinet hade jag köpt lite olika hårdostar, vilket fungerade fint. Vill dock, återigen, uppmana alla ostförsäljare – märk era ostar med namn, hur ska jag annars komma ihåg vilken som är vilken och vilken jag vill köpa igen eller som i detta fall blogga om dem??? Vill ni inte att vi ska komma ihåg vad vi köper?

Magnus Reuterdahl

Annonser