Just nu känns det som att allt måste hinnas med innan jag kan slappna av och njuta lite vin. På lördag blir det ett #winelover’s hangout/#vintweetupsthlm under hash-taggen #vikinghangout i Stockholm. Det kommer bli grymt, först träffas en del av oss på 19glas och sedan bjuder Fredrik Schelin in till dinvinguide.se‘s lokaler, (stort tack!) där vi kommer dricka egen medhavda flaskor, läs mer här, Dock har det varir mycket jobb!

Dagen efter bär det av till Palermo med Luiz Alberto (thewinehub) och Andre Ribeirinho från Adegga.com och ett två dagars besök på vineriets Donnafugatas vingårdar på Pantelleria och Marsala tillsammans med Anna Ruini.


Efter detta blir det dags för ett antal dagar på vingårdarna kring Etna genom Consorzio Tutela Vini Etna D.O.C. På onsdag kommer vi besöka Tenuta Gelso, Feudo Cavaliere och Feudo Vagliasindi. På torsdag blir det Quota Mille, Passopisciaro-Franch, Vigna del Bosco, I Vignerim och Vigneto Calderara. På fredag besöker vi Etnas topp och Scilio. På lördag blir det Brancatelli, Ciro Biondi, Nicosia winery, Ionio Sea and vineyards oh avslutningsvis en Etna Bianco Superiore Tasting med viner från östra och södra delen av Etna och till sist Barone di Villagrande winery. Totalt kommer vi dock prova minst 79 viner, läs mer här.

Jag kommer också att delta i en tävling kallad the label project, ännu återstår en del men tre viner kommer skickas till mig och ytterligare 9 bloggare i Sverige samt till ytterligare bloggare i olika delar av världen – utan etiketter – sedan gäller det att försöka känna igen såväl druvor och region. Vinnaren kan vinna en resa till vinproducenten – om inte annat är det kul att se om man känner att man lärt sig något de senaste åren :), läs mer här.

September är med andra ord fulltecknad – men förbannat kul 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser