Efter ett händelsefyllt veckoslut drar vi oss nu tillbaka till hemmets vrå och lagar lite domtasvin.

Men innan det vill jag vill passa på tillfälle att gratulera alla vinnarna i matbloggspriset som delades ut i Göteborg, vinnare + motiveringar kommer här:

Stora Matbloggspriset – Det Gröna skafferiet

Gröna skafferiet utstrålar en härlig värme och bloggens små grafiska pärlor bidrar till helhetsupplevelsen. Bilderna tar oss till gården i Skåne. Det finns ett koncept bakom bloggen som handlar om saker som står oss nära och ligger i tiden. Karoline engagerar verkligen sina läsare och är även aktiv på andra ställen på nätet. Hennes passion smittar och vi är glada att få en rejäl dos av den.

Vin & dryck – Öhmans mat och vin

Som en av de främsta vinkännarna och som utbildare av sommelierer i Sverige är Anders en förebild för många. Bloggen Öhmans mat och vin lämnar ingen oberörd, med stilistisk och rättfram stil inspirerar Anders läsaren att prova på både de många recept och viner som han rekommenderar. Just blandningen av mat och dryck, samt den uppenbara kunskapen bakom, gör bloggen till något mer än bara en vinblogg.

Öhmans mat och vin är en välskriven, inspirerande blogg med inslag av humor, vackra bilder och härliga dryckestips som inte duckar för att ge såväl ris som ros.

Bak & dessert – Bake my day

Vi har haft ögonen på Bake my day ett tag. Det började som en förälskelse, men årets marshmallowstamponger, gayiga kinderägg, sex sorters sammanslagna kakor och likkistor i choklad har utvecklat våra känslor till en regelrätt passion. I Mattias blogg får galna uppslag komma till liv i ugnens hetta, dessutom erkänns bakmisstag och delas generöst. Vi drömmer om att han ska knacka på vår dörr med sina kakor, men tills dess nöjer vi oss med att besöka bloggen och längta efter den kommande kokboken.

Årets förnyare – Brödpassion (tyvärr ingen bild då pristagaren inte hade möjlighet att närvara på prisutdelningen)

En hejdlös degblandning. Man gillar bloggen för den smittande entusiasmen och passionen. Den har personlighet och styrka – inga krusiduller. Här hittar man alltid något nytt. Ett stort plus för att Sebastien utnyttjar flera kanaler. Debatt och videoklipp känns förnyande.

Hall of Fame – Smaskens

Smaskens är en äkta representant för det svenska matbloggandet. Här lyfter man fram andra matbloggare, tar debatt och är en referenspunkt i bloggdjungeln. Vem minns t ex inte Mutti-kriget?

Det har varit jättekul att sitta i juryn och mycket lärorikt och inspirerande att läsa mängder med mat- och dryckesbloggar. Framåt kommer ska länklistan som redan nu är stor utökas med ett gäng matbloggare.

Vi han också med trevliga besök på Västsvenska turistrådet, Truth och restaurang West Coast (Gothia towers) – mer om detta kommer i veckan!

Idag har det blivit bondens marknad, 19glas där vi drack ett intressant vin Chateau Musar Gaston Hochar 2003, dvs ett vitt Ch Musar – kul och bra! Nu matlagning; fläskfilé från domta fylld med färskost, rosmarin, timjan och vitlök med ungsbakade rotfrukter och potatis samt en karljohansvampssås – mer om detta senare ikväll

Magnus Reuterdahl

Annonser