Fredagar är i regel trevliga, dels är de början på helgen dels kan man i lugn och ro poppa en flaska en vin. Dagen började dock med arbete – och en tävling Franska matkompaniet ordnade som undertecknad råkade vinna 🙂 och nu är man tre olivoljeflaskor rikare.

Domaine de l’olivie Picholineoliver från Provence.
Foto © Franska matkompaniet

Därefter bar det av hemåt till Stockholm och en IRL-träff med åtminstone delar av Matbloggsprisjuryn. Jättekul att träffa några av dem man bara mött på nätet – tillsammans blev det ett par glas vin, ett litet glas whisky och mat från Fredrik Schelin & dinvinguide.se. I första hand tittade vi på och pratade om matbloggar och bloggar och dryck samt annat som kopplas till dessa ämnen. Många av bloggarna är mycket bra, andra nådde inte riktigt hela vägen fram och vissa får stå på tillväxt ytterligare något år. Inget är avgjort så det kommer att bli en hel del jobb de närmaste veckorna över nätet.

Avslutningsvis ett glas vin hemma i soffan – 🙂 njutbart även om vinet bara är ok. Imorgon blir det bondens marknad och sedan 19glas – ser du mig på marknaden (ca klockan 10-11) säg hej eller kom förbi 19glas och ta ett glas vin, jag kommer vara där från ca klockan 12-14 för att äta lunch och dricka något trevligt!

Magnus Reuterdahl

Annonser