Idag blev en långdag på stan, först bar det av det till Södermalm och shopping på Bondens marknad där vi inhandlade grönsaker, vitlök, sallad med mera och mötte upp med twittrare och vänner. Oavsett om du tänker handla eller inte är det en njutning att bara gå igenom marknaden och njuta av färger, dofter och fantastiska uppläggningar. Rekommenderas!

Vi hann också med ett besök på Urban Deli; ett glas vin & ett ostron. Urban Deli är ett bra stopp, trevlig butik, trevligt barhäng och för dagen ett trevligt vin från Tom Lubbe: Domaine de Majas 2010 Chardonnay – mycket trevligt, äppligt, nästan lite kartigt med inslag av citrusfrukter och i avslutningen lite tång, hav och mineraler – passade utmärkt till ostronen!

Efter Urban Deli gick promenaden norrut via Götgatsbacken, över Slussen och in i Gamla stan, och lustigt nog så bara råkade vi hamna på 19 glas, och väl där det blev ytterligare lite mat; kräfta och fransk pyttipanna samt påfyllning av vin, Fritz Haag 2011 Brauneberger Riesling – enkel, korrekt och riktigt trevlig riesling 🙂

Peter Bennyson 19 glas och Magnus Reuterdahl. Foto: Anna Torndahl

Ikväll blir det friterade zucchini-blommor fyllda med ricotta, parmesan och serranoskinka – återkommer om det 🙂

Magnus Reuterdahl