Idag blev det en tur på landet, målet gårdsbutiken i Domta och att få hem lite av Domta-grisen. Om du inte tidigare vet vad Domta grisen är så är det grisar uppfödda på gården Domta ett par mil utanför Enköping som blivit känd då den varit en favorit hos flera stjärnkockar.

Gården ligger vacker ute på landsbygden omgärdad av sädesfält och butiken ligger i en av gårdsbyggnaderna. Här ligger köttet och bara lockar till köp, på ett sätt som våra livsmedelsbutiker borde lära av. Det är så här det ska se ut!

Förutom köttet finns också sprättägg, murklor, hantverk m.m.

Man kan också få en matbit på plats och medan man väntar på maten kan man lägga undan köttet i kylskåpet och gå och titta på grisarna.

Med oss hem hade vi en unggrissida på ca 3 kilo, två griskinder, en fläskfilé och röktsvål att steka i samt ett par hekto rökt grissida. Med andra det kommer bli mycket gris framöver. Vi kommer återvända till Domta med omnejd inom en snar framtid!

Imorgon förmiddag blir det brunch med rökt griskött, äggröra, stekta tomater och ost, inköpt på Vallgarns gårsmejeri som vi också hann förbi – längtar redan!

Magnus Reuterdahl

Annonser