Vet du ditt Klout score eller vad Klout är? Det bygger på hur inflytelserik du är inom sociala medier. Jag har inte någon riktig koll men visst är det kul att man har en hyfsad Klout-score, senast jag kollade hade 57 av 100 och genomsnittet är 20. Man kan också se hur inflytelserik man är i olika ämnen. Även om detta kanske inte är så viktigt för de flesta är det något som vissa företag använder, kanske främst PR-byråer men enligt uppgift också vissa restauranger och klubbar (i USA) för att finna rätt gäster för vissa evenemang. För att veta mer om Klout kan du läsa denna artikel.

Luiz Alberto, the winehub, håller för närvarande på att sammanställa en lista över de som är inflytelserika gällande vin, via twitter, bloggar, facebook, google+ med mera på sin blogg. I inläggen presenterar han de med högst Kloutscore, med början på de vars förnamn börjar på A, B, C etc.Det har blivit fem inlägg hitintills och i det senaste finns undertecknad med 🙂

I första hand tycker jag att dess listor är intressanta om man vill hitta fler intressanta vinälskare (#winelover -s ) att följa på t ex twitter. Vill du hitta dem finns de här:

Winehub presenterar What is Klout? Who are the top influencers in the wine industry?

Magnus Reuterdahl

 

Annonser