…eller säljer de ingredienserna och tillbehören i ett kit med en usel bruksanvisning, som du ska följa för att göra ditt eget öl? (Om så är det ju inte direkt en ny idé), men det är ju IKEA så man börjar ju att undra 🙂 Typ: En del mäsk, en del humle, en kanna vatten och ett kar att jäsa det hela i… eller så, och alltid minst en del som saknas.

Vad heter då mästerverken? Sven och Inga eller Perikles och Preben? Tyvärr verkar det inte vara  riktigt så utan, istället göt man något man fantasifullt kallar Öl lager ljus och Öl lager mörk – föga Ikeansk namngivning enligt mitt tycke. Ett tips om ni vill göra det samma med vin är namnen Bengt-Göran och Mikael bra namnförslag – obs ett av dem ska oxideras… och det andra ska vara ungdomligt, ha bärig smak med inslag av skogshallon, blåbär, örter och lakrits.

Om tar köttbullarna eller varmkorven som måttstock kommer sannolikt vilket border-shop-öl som helst framstå som ett mindre underverk av smak. Vad jag dock skulle tycka vara intressant är om de ger sig in på att sälja billig öl över nätet, de har ju redan webshopen 🙂

Läs mer på aftonbladet!

Magnus Reuterdahl

Annonser