I höst ska jag iväg på ytterligare en European Wine blogger konferens EWBC, denna gång i Izmir, Turkiet, 9-11 november. I samband med med konferensen finns ett antal olika extra evenemang, bland dom ett antal post-trips – nu är det klart vilken vi ska på; vi åker till Georgien 12-16 november vilket ska bli riktigt spännande och riktigt kul🙂

Schemat är inte helt klart men under fem dagar kommer vi få ta del av marknader med ostbröd, korvar, örter och salta ostar. Vi kommer att få delta i traditionella middag, så kallade Supra, med lokala dansare och sångare.

Nu är det ju dock inte maten som är vårt huvudämne utan vin, vi kommer att besöka Kartli och Kakheti regionerna där vi kommer få se hur qvevrivinerna (amforavinerna), som ibland kallas de orangea vinerna, görs och besöka några av de äldsta vingårdarna i Georgien.

Ett stor tack till Georgian Wine Association som möjliggör denna resa.

Läs mer om Georgien och dess viner i dessa inlägg:

Georgia: The Cornerstone of Hospitality and Generosity

The Supra and Kvevri Wines: The Soul of Traditional Georgian Gastronomy

Magnus Reuterdahl