För några dagar sedan blev det extravaganser på Pontus i Stockholm tillsammans med bland andra @Prysse, @SchelinFredrik och @jensjacob74 samt Raphael. Väl på Pontus blir det lätt champagne och så också denna gång. Inga noter men det behövs knappast för de första champagnerna Krug rosé och Krug vintage 1998 – två strålande viner till vilka ett gäng ostron inmundigades.

Frågan är dock hur landar efter Krug, risken är stor att det blir ganska platt men efter idogt insäljande av sommelieren blev det denna för oss okända champagne, även om Special club i sig inte är okänt – 2004 Vazart Coquart Cuvée Special club. Helt annan stil, rund, mer smakrik och lite sötare – funkade fin fint som krockkudde.

Därefter blev det ytterligare ett par trevliga viner – först en vit bourgogne, Ropiteau Mersault 2008, som är ett lättillgänglig vin, lite smörig och ganska rund men med trevlig frukt och med sin ekfatstoner bildar en bra bro då går från vitt till…

rött och ett muskelmonster från USA, Pride Mountain Vineyards 2005 Cabernet Sauvignon där 58 % av druvorna kommer från Napa och 42 % från Sonoma – mycket trevligt men man skulle behövt en blodig biff till!

Tack alla för en trevlig kväll 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser