Uppdaterad 2012-04-08
Ägg och vin är kanske inte den bästa av kombinationer, påsken erbjuder ju dock så mycket mer än bara ägg – det finns lamm, grillat, lax, pajer med mera, med mera. Själv har jag lagt kokkonsten i min sambos syster, kallskänkans, händer. Själv har jag istället tagit med mig lite vin.
Ikväll/eftermiddag blir det Matassa blanc 2008…
Det här är ett vin som regerar, elegant, vackert men också med en lite kantighet och vildhet samt massor med personlighet; passa på och köp för några massor finns inte att tillgå 🙂
och imorgon blir det Domaine la Rabidote – Le Temps du Sorcier 2010, ska bli kul hur vi ser på det nu när det legat och vilat ett tag.
Det här är ett vin som utvecklats bra, jag gillade iofs som ungt men nu känns det lite mer välbalanserat, lite av den fruktighet och bärsötman som var framträdande i somras har tagit ett steg tillbaka och fram träder ett lite lugnare och mer tillbakalutat vin – trevlig utveckling. Om du har flaskor är det dags att börja poppa dessa till vårens grillade kött.
Vidare blir det en flaska 2010 Domaine-Jacquet Faugères.
Det är inte länge sedan jag drack detta – och det är precis som ovanstående från Languedoc men lite yngre, friskt, fruktigt med ett litet inslag av hav – elegant & riktigt bra 🙂
Vad kommer du att öppna och äta?
Glad påsk
Magnus Reuterdahl
06 april 2012 at 11:17
Det blir lamm x 2! Nu först tunnbringaavlamm som det stod på paketet och imorgon lammstek. Vinmässigt – lite toskanskt kanske!
06 april 2012 at 11:39
Bräserade lammlägg med savojkål! Vinmässigt vacklar jag mellan Languedoc, Rhône eller Piemonte. Lutar åt en Barbaresco 2006 från det lokala, men högklassiga kooperativet Produttori del Barbaresco. Hade gärna prövat en Rabidote om jag haft den. Var har ni köpt den – direkt från Anders?
06 april 2012 at 11:56
Fick några som varuprov i sommras 🙂