image

Ikväll hade vi tänkt gå ut och äta lite turkisk mat, men min sambo känner sig lite förkyld så vi får ta med Turkiet hem istället. Häromdagen ramlade jag över boken Meze Maritime av Camilla Thulin & Uluc Telmen så vi har en del recept att inspireras av. En riktigt trevlig bok som blandar recept med berättelser om Turkiet, kultur och tradition samt underbara bilder.

Tanken är att göra en klassisk turkisk omelett Mememen, lammfärspizza Lahmacun, tomatbulgur Domatezli bulgur pilavi, kryddiga lammfärsspett Şiş köfte med tomatragu Domates güveç och friterad blomkål med myntadipp Karnabahar kizartmasi.

Till detta vore det ju gott med ett turkiskt vin, det finns dock bara ett att köpa i butik, dock ytterligare några via beställningssortimenetet, Egeo Syrah. Vi får se om jag får tag i en flaska det ska bara finnas fem kvar, i annat fall får det bli turkiskt öl; Efes Pilsener.

Magnus Reuterdahl