Just nu går vi kring som yra höns och städar samtidigt som vi diskuterar nyårsmenyn, vi är jag och min sambo, och nu börjar bitarna så smått falla på plats och lägenheten faktiskt se ut som en lägenhet och inte en upplagscentral.

Nyårsmenyn börjar så sakteliga att forma sig – vi har förflyttat oss från fisk till fågel och fastnat på temat anka & tryffel. Så vår idé är att göra ungstekt (hel) anka med tryffel. Vi har dock inte helt bestämt oss för kryddningen än, men vår tanke är att röra ihop tryffel, smör, blancherade örter; dragon, timjan och persilja och stoppa in detta under ankans skinn. Vidare har vi också tänkt att stoppa ankan med bland annat morötter, selleri och någon rökt korv, bacon e.d. – här diskuterar vi dock fortfarande. Till detta tänkte vi servera rösti/råraka med Västerbottenost och smörslungade grönsaker toppade med lite tryffel.

Till varmrätten tror jag att det kan komma att bli en Nya Zeeländsk Pinot Noir.

I eftermiddag ska vi testa ett 12-slags vin, dvs ett mousserat vin dock ej Champagne, återkommer med rapport om detta om några timmar och ytterligare lite senare blir det ett besök på Pontus och en date med en flaska Bollinger och några ostron 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser