För ett tag sedan utlyste jag en liten tävling om den stora boken om Franciacorta, tanken var att vinnaren skulle ha presenterats för några veckor sedan, men annat kom emellan så nu får det bli som en tidig julklapp till vinnaren med leverans efter jul.

När man utlyser tävlingar som den här inser man ett problem med att vara med på många sociala medier, det finns många ställen att leta rätt på tipsen; twitter, facebook, google+ och mail etc. De bästa tipsen enligt samlades dock på bloggen och vi tänkte dela med oss av dem och tacka alla som hört av sig.

Utan inbördes ordning är detta de tre tipsen som vi tyckte bäste om:

Kocken Rickard Nilsson gav tipset:

Enoteca i terzi som ligger i Siena. Vinlistan är lika tjock som bibeln och maten fantastisk. Siena ligger mycket bra placerat i toscana och i borgen ligger vinmuseet enoteca di italiana samt om du har riktig tur kanske palion (en hästkapplöpning på torget mellan Sienas olika stadsdelar) är. Nära till alla underbara viner i chianti, världens bästa glass i san gimignano och inte alltför långt till montalcino med alla ”brunellosar”. Detta är mitt tips till dig angående Italien.

Erica Björklund Sattler på invintage.se  rekommenderar

Möt pittoreska och mysiga Verona nästa vår, den vackra arkitekturen läker garanterat alla sår. I romantiska gränder och i gemytlig atmosfär, kan du vandra på kullersten så långt fötterna dig bär. Med mat och vin i sikte och i nästan religiös anda, måste du till slut på restaurang ”Romeo & Julietta” landa.

Och Ruso tipsar om

Jag skulle vilja rekommendera dig Bressan Schioppettino. En odlare och druva som slår omkull en (inte bokstavligt). Fulvio Bressan uppe i nordöstra Italien gör häpnadsväckande viner. Prova , så vet du vem du ska ge boken till.

I valet vägde en sak över, möjligen att testa tipset så snart som möjligt, vi vill därför gratulera Ruso och tacka för vintipset. Vinet är beställt och det kommer en bloggpost om det i januari 🙂 Vad gäller restaurangerna de står uppsatta på ska testas listan inför nästa Italien resa.

 

God Jul & Gott Nytt år

 

Magnus Reuterdahl

Annonser