Under nästa år rullar en ny vinmässa ut på turné: Vinmässan kommer att sätta upp provningstånd i Stockholm på Nacka strandsmässan 28-29 Januari, i Malmö på Slagthuset 4-5 februari och i Göteborg på nya Clarion Hotel Post den 11-12 februari. Vinmässan görs i kombination med en bröllopsmässa – så man får två mässor för priset av en. Totalt ställer ett 100 företag ut varav mellan 20 och30 är inriktade på vin.

På hemsidan www.vinmassan.se kan du se vilka importörer som kommer att närvara på respektive ställe. En kul detalj är att du kan boka in möten i förväg med vissa importörer vilket kan ge det där lilla extra och personliga i mötet – kanske särskilt intressant om planerar ett bröllop eller en större fest och vill få hjälp med vilka viner som skulle kunna passa till maten eller om du är osäker på hur du beställer med mera.

Behöver vi verkligen ytterligare en vinmässa – absolut! Nu återstår det dock att se om denna lyckas eller inte.

Jag ställer mig dock frågande till  denna not under avdelningen Press: ”all fotografering är strängt förbjuden utan tillstånd från mässan. Ansökning om tillstånd sker i förväg till mässan ” –  i ett samhälle där social media, smart phones, bloggar etc är en del av vardagen bör man istället ta till sig och omfamna dessa. På mässor fotar jag alltid – det är mitt sätt att komma ihåg vad jag dricker och smakar, det är också så information sprids till andra om mässan och de produkter de ställer ut! Ser man till bloggar om kläder, accessoarer och smink gäller väl detta i ännu högre grad än för till exempel vin – vill verkligen era utställare att information inte ska spridas om deras produkter? Eller gäller dessa regler endast etablerad press och inte allmänhet och bloggare?

Frågetecknen är uppklarade, se kommentar från arrangören nedan. Det går utmärkt att ta bilder. Tack för snabb respons!

Magnus Reuterdahl

Annonser