Systembolaget satsar på alkoholfri snaps!

Varför? I vilket syfte?

Enligt en intervju på Sveriges radio är det på grund av att alkoholfritt är den varugrupp som ökar mest i Systembolagets sortiment som man nu börjar sälja alkoholfri snaps. Frågan man ställer sig då ska staten verkligen konkurrera med vanlig dagliglivs varuhandel eller hälsokostburikerna? För det är ju det man gör. Ska ni också börja sälja kylda drycker?

Alkoholfrittvin kan jag i viss mån förstå, då det till exempel kan användas i matlagning – mycket annat tycker jag inte heller att det duger till. Men då detta säljs på ICA, Konsum och Hemköp m fl har jag svårt att se behovet av det heller enligt ovanstående argument.

När det kommer till en alkoholfri snaps kan man överhuvudtaget fråga sig om detta ingår i ett folkhälsotänk, att lära ute en kultur till folk som inte dricker alkohol känns helt vansinnigt!

Den avslutande kommentaren i intervjun är gränsfall till ren idioti, på frågan om det är något för barnen svarar man:

– ”Det är ju inget farligt i snapsen men det beror på om man vill introducera barnen i snapstraditionen.”

Man kanske ska börja sälja klubbor med öl, bordeaux eller kirsmak också – det är inget farligt i klubborna det beror på om man vill introducera barnen i öl eller vinkulturen – dom fungerar perfekt till chokladcigaretterna…   tja, vad säger man? Till Sveriges radio – hur kan ni överhuvudtaget låta ovanstående stå okommenterat? Var är följdfrågorna?

Något för IOGT-NTO att sätta tänderna i?

Jag önskar att flabbergasted var ett svenskt ord för det är så jag känner mig???

Anders Öhamn har vågat sig på att testa den så kallade snapsen

Magnus Reuterdahl

Annonser