Idag åkte vi hem till Stockholm, en hel veckas semester hemma känns som riktig lyx. Givetvis vill vi starta det hela med något trevligt så vi gick och handlade lite pilgrimsmusslor, lite scampi, lite lax och sallad och rotade runt i skafferi och kylskåp därhemma och fick ihop en trevlig liten rätt. I vinkylen hittades lite vin som inhandlades tidigare i våras och eller somras.

2010 Minuty Rosé från Cotês de Provence är strålande, lika bra som tidgare år, ett vin som borde finnas hemma hos alla roséälskare – bara att beställa på Systembolaget. Friskt, med en fin mineralton med inslag av röda skogsbär och en ganska lång lite syrligt skarp eftersmak.

Vit Bordeaux till bra pris är inte en dussinvara men detta är riktigt trevligt i sin prisklass; Chateau Saint-Robert Poncet- Deville 2008 från Graves. Friskt, lite äppligt med en fin ekton; elegant, balanserat och friskt. Trevligt sommarvin till mat eller som sällskapsvin.

Under veckan finns det flera viner i kylen som ska hinnas med och kanske ytterligare något eller några på lämplig lokal – semestertid = vintid 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser