Igår blev det en flaska 2008 Sandalford Estate Reserve Cabernet Sauvignon. Ett trevligt vin men dock inte riktigt i min smak. Jag vet att jag drack 2005:an för några år sedan och var riktigt nöjd, kanske är 2008 är sämre årgång men sannolikt har min smak förändrats över tid. Gillar du maffiga viner, med mycket mörk frukt och en hel del ek och lite choklad – inte särskilt sofistikerat och elegant, men mycket smak och kraft. Möjligen bör det vila ytterligare några år.

Till vinet åt vi lite ost och lufttorkad skinka. Vi provade torkade jordgubbar tillsammans med ost och kombinationen Munster och jordgubbar var lysande, det sälta lite skarpa mot det söta gifte sig perfekt. Osten och skinkan inköptes på hos Malins Delikatesser & vilt – trevligt sortiment och bra service, tack för rekommendation rörande jordgubbarna 🙂

Idag tar vi det lugnt och vilar på hanen, lite god mat och vertikalläge i soffan. Maten gjordes lite på en höft av vad som fanns hemma; lite pasta, fläskfilé i en sås på balsamico vinäger – vilket blev riktigt gott.

Till 4 personer

Torrstek ett 10-tal klyftade champinjoner tillsammans med en röd chilifrukt, tillsätt någon matsked smör och efterhand lite vatten som får koka in. Släng i ett 10-tal charlottenlökar (hela eller halva) och strimlad fläskfile (ca 500 gr) -.brynes. Tillsätt därefter 4-5 msk balsamico vinäger – låt koka in några minuter och tillsätt därefter 2-3 dl grädde och 1 dl crème fraiche – låt koka ihop -smaka av med salt och peppar samt vid behov balsamico vinäger.

Friskt, starkt och krämigt 🙂

Magnus Reuterdahl

Annonser