Vill du följa arbetet på ett vineri? Ett bra sätt är att leta upp några av de vinmakare som via webTV eller bloggar delar med sig av sina erfarenheter, sina framgångar och motgångar, såsom Herrenhof (här och här) och Artisan wine (här och här) i Österrike samt Anders Åberg som i Livet i Languedoc berättar om sin vingården Domaine la Rabidote m fl.

En för mig ny blogg är det spanska vineriet Vinos Ambiz blogg med samma namn, den har dock funnits på nätet ett par år. Jag hittade den då jag sökte information om svavel i vin. Det jag hittade var ett inlägg om att man hos Vinos Ambiz känt sig tvingade att tillsätta svavel för att rädda förra årets skörd. Vino Ambiz gör organiska viner och liksom andra som tillverkar organiska, ekologiska eller biodynamiska viner siktar de på att inte använda några eller så få tillsatser som möjligt för få ett naturligt vin. Även de bästa intentioner kan dock slå fel och då får man stå där med skägget i brevlådan och göra en pudel, läs mer här!

Jag har inte testat Vinos Ambiz viner men som alltid när man börja läsa om något blir man sugen att prova, dock kanske inte just nämnda årgång 🙂

Att läsa om spanska viner passar dock väl då jag tänkt besöka Munskänkarna i Stockholm för första gången för att prova lite spanska viner (Det moderna Spanien – Stationsprovning ) idag – jag misstänker dock att Vinos Ambiz inte ingår i provningen då jag inte kan hitta att de har någon svensk importör.

Magnus Reuterdahl

 

Annonser