Jag fastnade för konceptet Wine Blogging Wednesday. Det är en utmärkt ursäkt att testa viner man kanske inte skulle leta efter annars – att utmana både sina sinnen och vidga sina kunskaper. Det är också kul att följa och delta i twitterflödena innan, under och efter provningen. Det är ett bra sätt att hitta nya bekantskaper, bloggar och viner. Förra omgången kan man hitta genom #WBW70 eller på Catavino, undrar du vad Wine Blogging Wednesday är finns det mer info här.

Omgång 71 hålls av Winecast, en veteran i sammanhanget som deltagit 45 gånger, och är värd för eventet för tredje gången. Ämnet för den 71 onsdagen (16 mars) är “Rhones Not From The Rhône”.

Välj något vin tillverkas av de druvor som associeras med Rhône men som inte producerats där. Det kan vara vitt, rosa eller rött, mousserat eller eller ett starkvin men det vara gjort av, i huvudsak, en Rhone druva. Detta öppnar upp många möjligheter; t ex Spanien där Mourvèdre går under namnet Monastrell eller från nya världen såsom en Roussanne eller en Marsanne från Kalifornien eller Australien. Det är upp till dig eller mig att hitta något kul. Det hela går av stapeln onsdag den 16 mars.

Vill du veta mer kolla upp Winecast samt #WBW71!

Jag kommer försöka hitta något kul jag inte druckit innan – har du något kul förslag är det bara skriva i kommentarsfältet eller skicka ett mail – har du inte lust att sitta ensam kanske vi kan göra något kul tillsammans.

Magnus Reuterdahl

 

Annonser