Efter en dag på antikmässan behövdes något vått för att väta upp en torr hals. Det blev inga inköp av antika föremål även om vi hittade mycket som inte skulle skämt för sig på våra väggar, i våra bokhyllor eller i lådor. Vi såg glas,

flask- och vinöppnare,

gamla flaskor med vackra etiketter,

konst

och populärkultur.

Helt tomhänta lämnade vi dock inte mässan, vi köpte med oss lite ost som faktiskt har koppling till vin. I en monter såldes ost, marmelad och honung vilken vi fastnade för – det som fångade mitt öga var namnet Wannborga som i Wannborga Vin & Lamm på Öland. Jag har inte haft tillfälle att besöka dem än men Finare Vinare var där för ett par år sedan och skrev följande. Man har en bred produktion av vin- och spritproduktion samt lantbruksprodukter men också hotell- och konferensverksamhet samt en restaurang m.m. För tillfället håller man på med sin första whisky vilken ska ha premiär till påsken. I detta fall står man bakom calvadosen som smaksatt Ölandsost ost smaksatt med Öländsk calvados – riktigt trevlig!

Har man ost måste man ju ha vin – vi öppnade en flaska Crozes-Hermitage Domaine des Martinelles 2007.

Inledningsvis tyckte jag att det var ganska tråkigt, munnen fylldes med peppar, kryddor och en aning röda bär – men med lite syre utvecklades det dock till något betydligt bättre; fortfarande kryddigt men med en fin lite söt syrlig ton av röda och mörka bär, ekfat, läder och en härlig eftersmak med ett litet inslag av anis och färska örter.

Ett trevligt vin – låt det dock få lite syre innan du dricker eller serverar det!

Andra som druckit det är Vin & Gastronomi och Vinbanken.

Magnus ReuterdahlÖ

Annonser