För ett par veckor sedan skrev jag om Wine blogging Wednesday (WBW). Det är en blogg karnival där ett antal bloggare samlas kring ett ämne och bloggar om detta. Inläggen samlas sedan in av den som håller i karnevalen och skriver ett inlägg som länkar till de medverkande bloggarna. WBW har hållts levande sedan 2004.

På onsdag den 16 februari är det dags för #70 på temat Spanien. Arrangör är Catovino. För att delta:

  • Välj ett eller flera spanska vin och testa detta eller dessa på onsdag den 16 februari.
  • Leta upp spanskt vin som du inte känner till sedan tidigare. Leta gärna efter udda viner eller områden, till exempel; Sherry, Cava, Fondillon eller Mistella; eller udda regioner såsom Arribes, Txakoli de Alava eller Extremadura; eller udda druvor såsom Prieto Picudo eller Treixadura. Var kreativ!
  • Skriv ett inlägg om vinet (på engelska), vinerna, lägg gärna manken till. Publicera detta den 16 februari.
  • Twittra gärna om det med taggen #WBW70 under provning så att vi skapar samtidigt en live provning runt hela jorden!
  • Till sist skicka ett mail till Catovino med en länk till inlägget med rubriken: WBW #70 Submission (Mailadress finns på Catavinos blogg)

Catavino sammanställer sedan ett inlägg med alla provningarna och länkar till de som medverkat. Detta ger en samlad bild av provningen. Förhoppningsvis kommer man via denna få flera tips på intressanta spanska viner och regioner och det skapar en möjlighet att hitta nya intressanta vinbloggar.

Personligen tänker jag och min sambo knäcka två flaskor vin från Bodegas Dinastia Vivanco: Parcelas de Graciano 2006 Colección Vivanco och Parcelas de Mazuelo 2008 Colección Vivanco från Rioja. Både området och druvorna är välkända för de flesta som uppskattar Rioja – då brukar ingå i Riojaviner. En vanlig kombination i ett Rioja är ca 60 % Tempranillo och ca 10- 20 % Garnacha, samt en mindre mängd av Graciano och/eller Mazuelo. Det som gör dessa viner udda är att de är gjorda 100 % Graciano respektive Mazuelo.

Om någon är intresserad av att mötas upp för Wine blogging Wendesday eller tänker delta, skriv en kommentar eller skicka ett mail (aquavitae[at]live.se), leta upp ett intressant vin, så kör vi en provning tillsammans :D irl eller on-line.

Magnus Reuterdahl

Annonser